Despre Carmen Dan si cum m-a convins SRI sa imi fac acest blog

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a gasit un dispozitiv de inregistrare audio ascuns intr-o priza de telefon. Serviciul Roman de Informatii a declarat ca este un dispozitiv ieftin, pe care serviciul nu il foloseste. Adica ei cand folosesc un astfel de dispozitiv, vor sa se stie ca e al lor si ca e foarte scump, nu ciurucuri din astea de 2-300 de lei, pe care le poti gasi la orice magazin. Ei cand folosesc microfoane, sunt din alea ca o carte de vizita, pe care scrie “SRI was here”, ca sa nu existe dubii sau ceva.

Si, pe bune daca nu ii cred, adica iata o lista cu costurile interceptarilor facute de SRI: http://gazetadecluj.ro/vezi-cat-costa-interceptarile-facute-de-sri-si-platite-din-buzunarul-nostru/. Deci in decurs de 10 ani, SRI a avut aproape 250.000 de mandate, in timp ce Statele Unite ale Americii au avut doar 20.000 in aceeasi perioada. Saracii dracu’! Nici nu stiti cat de bine ma simt cand stiu ca Romania bate SUA la ceva. Si tineti-va bine, ca acum si-a luat si DNA-ul tehinca moderna de ascultare. Sper sa ajungem in urmatorul cincinal la macar 500.000 de mandate. Asta oficial, ca neoficial cred ca e dublu.

Hai sa vedem totusi, cine altcineva ar fi putut sa o asculte pe doamna Dan. Primul gand ma duce la rusi, va dati seama, dusmanii nostri, ai mai nenorociti oameni de pe planeta. Sincer sa fiu, nu cred ca rusii ar fi interesati de gandurile ministrului de interne, cred ca ar tinti undeva mai eficient. Apoi, cine ar mai fi? Anglia, Franta, Olanda? Pff, pai ei nu au nevoie sa ne asculte personal, poate asculta tot SRI-ul pentru ei, doar l-au decorat pe domnul Coldea, pe madam Kovesi, adica trebuie sa fi fost un motiv pentru acordarea acelor distinctii, nu?

Cand eram si eu mai tanar, pe vremea lui basescu, mai comentam si eu pe teme politice pe site-urile diverselor publicatii, pana intr-o zi, cand am observat ca ale mele comentarii imi apareau ca publicate doar dupa aparatul de pe care le scrisesem. Daca intram pe alt calculator si cautam comentariul respectiv, nu mai aparea. Dupa o mica investigatie, am ajuns la concluzia ca cineva nu dorea ca acele comentarii sa fie vazute de public. Asa ca mi-am suflecat manecile si am zis: “Sa fie blog!”. Hai sa va vad fir-ati ai dracu’ daca puteti sa hackuiti si platforma WordPress. Da’ stiti, astia de la SRI nu se lasa asa cu una cu doua. Cand am pornit blogul pentru prima data, prin 2014, am primit un mesaj de la un stimabil admirator sau stalker, nu stiu cum e mai potrivit sa-l numesc, care mi-a transmis un mesaj cand am deschis browserul. Mesajul era “Trisezi, ha?”. Ma uitam asa cu gura cascata, uimit atat de abilitatea cetateanului de a-mi transmite un mesaj neinvitat pe propriul meu calculator, dar si de tupeul lui. Adica, bai SRI, instruiti-va bai oamenii sa ramana incognito pana la final, ca daca se dau de gol, va dau si pe voi. Eu zic ca asta merita o penalizare de macar 10% pe 3 luni pentru tupeu.

Acum sa nu-mi spuna mie cineva, ca unui privat i-ar fi pasat asa de mult de ce scriu eu pe anumite site-uri, ca ar fi avut tehnologia necesara sa imi ascunda comentariile pe multiple platforme media, astfel incat sa le vad doar eu si nimeni altcineva, sau ca un privat ar fi avut tehnologia necesara sa imi acceseze mie computerul si sa-mi trimita si mesaje in browser.

Stiti care e problema cu SRI-ul? Este ca un rechin intr-un acvariu. E prea umflat. Adica serviciul cu cel mai mare numar de agenti si colaboratori pe cap de locuitor este atat de mare, incat nu are suficienta activitate pentru toti oamenii sai. Daca SRI-ul si-ar desfasura activitatea in limitele legii, mai mult de jumatate dintre angajatii sai nu ar mai avea loc de munca. Colaboratorii aia pe care ii platesc cu sume incepand de la vreo 500 de lei pe bucata de informatie pana la habar n-am cat, nu ar mai primi banuti.

Inainte de ’89 asa era organigrama, dar acum nu mai e cazul. Din lipsa de activitate, astia ne urmaresc pe toti, ca sa isi justifice existenta. SRI e prea mare! Asta e concluzia simpla. Solutia e la fel.

Revenind la doamna Carmen Dan, am asa o presimtire ca nu va fi gasita persoana sau organizatia care i-a pus microfoane.

Ah, sa nu uit, as vrea pe aceasta cale sa multumesc Serviciului Roman de Informatii pentru ca m-a convins sa infiintez acest blog. Jumatate de credite va revin stimabililor.

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre Carmen Dan si cum m-a convins SRI sa imi fac acest blog

  1. gheorgica zice:

    Exista si ceva pozitiv in asta. Apar boli profesionale de urchi. Daca pui : sirene,salvari claxoane,alarme, tobe de esapament, avioane….telefoane,microfoane,….urechelnite 🙂 in curand toti vom folosi cat mai des expresii gen : Aaa! Ce zisesi bre! Scump halatul…scump!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.