Americanii si lupta anti-coruptie din Romania

Hai sa vedem care e treaba si cu americanii astia. In primul rand, trebuie sa intelegem cum functioneaza establishment-ul american, in speta, politica lor externa.

America este cu siguranta o democratie evoluata, care a trecut si ea prin momente asemanatoare cu cele ale Romaniei actuale, as vrea sa fac o paralela aici cu perioada J. Edgar Hoover, cand FBI-ul avea oarecum o atitudine asemanatoare cu SRI-ul de azi, doar ca FBI-ul lui Hoover nu avea sefi, in afara de Hoover, care el insusi era american. Nu pot spune acelasi lucru despre SRI-ul nostru, care pare a fi corupt de forte externe sau lacomia proprie.

Da, SUA este o democratie, unde drepturile cetatenilor conteaza, unde Justitia e reala, dar totul ia sfarsit acolo unde se termina granitele acestei tari. In afara granitelor sale, SUA duce o politica in care interesul sau primeaza in defavoarea tuturor celorlalte state, fie ca sunt prieteni sau dusmani. Va dau exemplul Guantanamo aici, unde persoane banuite de terorism erau torturate, lucru care nu s-ar fi putut intampla pe teritoriul american. Legea interzice asta. Deasemenea, voi da exemplul inchisorilor CIA, care au fost infiintate pe teritoriul diverselor state din lume, inclusiv in Romania, conform unor surse. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ancheta-ap-inchisoarea-cia-din-romania-cea-mai-la-vedere-din-europa-de-est-unde-era-amplasata.html

Statele Unite au o istorie vasta plina cu situatii in care au sustinut regimuri totalitare peste tot in lume, regimuri care in schimbul protectiei si neimplicarii americane, le-au oferit acestora diverse facilitati care au sustinut interesele americane in zonele respective. Deci, sa nu mai punem botu’ ca SUA arunca cu democratie in stanga si-n dreapta. Lista este foarte lunga, asa ca nu o sa mentionez fiecare situatie in parte, dar va invit sa o faceti dvs. aici: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_authoritarian_regimes_supported_by_the_United_States. Daca vreti mai multe detalii despre o situatie sau alta, folositi Google.

Acum, in Romania, s-a intamplat o situatie asemanatoare incepand cu perioada presedentiei lui basescu traian. Americanii au tolerat toate nenorocirile pe care le-a facut acest presedinte si acolitii lui, in schimbul unor facilitati sau oameni numiti in niste functii cheie. Faptul ca americanii controleaza o parte a scenei politice si o parte din justitia romaneasca, se datoreaza in primul rand lui basescu. Oare de ce credeti ca doamna Kovesi a inchis dosarul Flota? Pentru ca nu a existat prejudiciu? Hai sa fim seriosi? Oare de ce credeti ca basescu nu are absolut nici o alta problema cu DNA-ul Codrutei?

Americanii vor recurge la orice mijloace pentru a isi pastra influenta pe care o au in societatea romaneasca prin intermediul sistemului pus la punct de basescu traian. Aici nu e vorba de neinformare sau naivitate, cum afirma presedintii celor 2 camere in comunicatul pe care l-au dat azi ca raspuns la ordinul primit de Parlament de la departamentul de stat al SUA, ci e vorba despre interesul SUA, care se loveste acum, prin modificarea legilor justitiei, de interesul direct al poporului Roman.

Chiar credeti ca pe americani ii intereseaza binele Romaniei? Nu, ei sunt preocupati numai de propriul interes. Haideti sa nu fim noi naivi de data asta. Americanii nu isi permit sa piarda parghiile DNA, prin care orice persoana poate fi acuzata si chiar condamnata, indiferent daca dovezile sau lipsa acestora indica nevinovatia acuzatului. Prin DNA si o parte a SRI-ului, SUA aseaza cum doreste politica romaneasca. Daca vrem sa ne pastram suveranitatea, trebuie sa facem ceva in privinta asta, iar schimbarea legilor justitiei este primul pas.

Pentru cei carora le e lene sa citeasca, urmariti serialul Narcos si apoi filmul Kill the Messenger si veti intelege cam cum functioneaza interesul SUA in politica externa si cum atata timp cat acest interes e satisfacut, America va accepta orice fel de compromis.

Si nu confundati persoane gen Gitenstein sau Klemm, cu vointa establishment-ului american. Ei sunt doar trompete, de fapt, asta e politica externa a SUA si e greu sa i te opui. Desigur, reactii ferme la adresa trompetelor pot trimite un mesaj ferm daca se doreste. Parlamentul poate face asta.

In incheiere as vrea sa-i felicit pe cei 2 presedinti ai camerelor Parlamentului Romaniei pentru raspunsul ferm si just pe care l-au dat departamentului de stat al SUA. Puteti gasi declaratia aici: https://www.stiripesurse.ro/alerta–liviu-dragnea-si-calin-popescu-tariceanu–raspuns-exploziv-pentru-departamentul-de-stat-al-sua_1234347.html.

In concluzie, trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna, ca absolut nici o forta externa nu se ingrijeste de binele nostru, ci doar de binele si interesul lor propriu. Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca doar noi suntem in masura sa ne ajutam singuri si ca daca nu facem noi asta, cu siguranta nimeni altcineva nu o va face.

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.