PSD nu are cum sa dea urmatorul presedinte al Romaniei

Da, in opinia mea, PSD nu are nici o sansa, daca e sa urmarim evenimentele la scara macro din ultimii 15 ani. Ultimul si unicul presedinte dat de PSD a fost Ion Iliescu, acum aproape 20 de ani, lucru destul de uimitor, intrucat vorbim despre cea mai mare si de succes formatiune politica din Romania.

Dar mai e una. Forta politica vream sa zic. O forta care nu apare in sondajele de opinie la alegeri. O forta cu mult mai multi membri si simpatizanti decat are PSD-ul. Aia este forta serviciilor secrete, iar ea functioneaza asa: primesc cel mai mare buget. Cand bugetarilor li se micsoreaza salariile, bugetele lor se maresc. Cand societatea se ghideaza dupa legi, Constitutie si reguli democratice, pe ei nu-i intereseaza detaliile astea. Ideea e ca ei sunt niste paraziti care traiesc regeste din banii pe care ii platim noi, ca taxe, statului roman. Deci miza e foarte mare si din acest motiv ei se lupta cu dintii sa isi aduca oamenii lor la varf.

Din banii aia pe care ii primesc ei din cel mai mare buget, se platesc tot felul de propagandisti. Din presa, din mediul online, artisti, intelectuali, in general lideri de opinie. Scopul este indoctrinarea cat mai multor oameni. In fiecare an, de pe bancile scolilor si facultatilor, apar noi votanti, tineri, neinformati, care sunt tinta predilecta a propagandei. Tinerii au un vlogger preferat, au un comediant preferat, un youtuber preferat, iar ala, face propaganda anti PSD, pentru ca e platit pentru asta. Si tinerii absorb propaganda, pentru ca si prietenii lor o fac, si nu poti sa fii tu contra. In plus, comediantul sau preferat e foarte cool si foarte amuzant. Sigur stie ce spune. E foarte periculos ce se intampla, iar dovezile se gasesc cu siguranta in evidentele serviciilor. Stim si povestile cu postacii din timpul lui basescu, deci lucrul e cunoscut, nu spun nimic nou.

Acum, eu m-am convins de faptul ca PSD nu va mai avea sanse la presedentie, la ultimele alegeri prezidentiale, cand Victor Ponta a candidat impotriva lui Klaus Iohannis. Domnul Ponta a facut o vizita in SUA cu cateva luni inainte de alegeri, unde a avut o intrevedere cu usile inchise cu niste oficiali de acolo. Dupa cateva luni, la alegeri, Victor Ponta a pierdut la scor, desi in turul intai era in avanataj, destul de confortabil. Eu cred ca presedintele Romaniei in acel an, a fost decis acolo, la intalnirea dintre Ponta si americani. Eu cred ca aceasta functie, de presedinte, nu mai este a noastra, cam din timpul lui basescu. Ba poate chiar din 1989.

La fel, cred ca Victor Ponta a facut blat la alegeri, din acest motiv. Cred ca i s-a oferit neimplicarea americanilor in alegerile parlamentare, in schimbul non combatului la alegerile prezidentiale. Iar Ponta asta a facut. Nu s-a luptat sub nici o forma, ba chiar, a declarat domnia sa la un moment dat, ca a insistat catre Liviu Dragnea, care era numarul doi atunci si catre ceilalti colegi, sa nu se straduiasca prea mult in timpul alegerilor.

Cred ca ceva similar se va intampla si la urmatoarele alegeri, doar daca administratia Trump si noul ambasador in Romania vor avea intentii opuse cu cele ale comunitatii de intelligence a SUA. Pentru ca acum, pe modelul Securitatii lui Ceausescu, serviciile americane au obtinut puteri nemasurate, mai ales in afara granitelor SUA si nu cred ca cineva le mai poate tine piept in vreun fel. Iar comunitatea de informatii din SUA vrea presedentia Romaniei, la fel cum o are acum. Nu direct, dar prin sclavii lor interpusi din serviciile romanesti. E suficient, oricum.

Decizia coalitiei, de a avea un candidat comun, este foarte buna, iar Tariceanu este o varianta cu sanse reale de a castiga alegerile. PSD nu poate avea candidat de unul singur, care sa si castige. Tariceanu pare cel putin, un om demn si care nu prea ar face blaturi, de teama, cu forte externe. In plus, nu are inca eticheta de penal si, cel mai important, nu e PSD-ist.

Ponta mai zicea la un moment dat, despre Liviu Plesoianu, ca e un naiv si visator. Pai sigur ca e, ca Plesoianu nu face blaturi, domnule Ponta, Plesoianu nu ar face nici pacturi de coabitare. Ponta a pornit de la premisa ca fortele vestice au o putere nelimitata asupra noastra si, ca, daca li te opui in vreun fel, nu e bine. De aici si faimoasa lui replica de la referendumul din 2012, ca “ne pierdem tara” daca nu facem ce zice vestul. Asa ca a lasat capul jos, ca stiti cum e, sabia nu-l taie.

Presedentia Romaniei este functia necesara si aproape suficienta, impreuna cu controlul asupra serviciilor secrete, sa faci cam ce iti doresti in Romania. Daca aceasta coalitie ar reusi sa dea urmatorul presedinte, atunci si numai atunci, am putea sa facem cu adevarat ceva pentru tara asta. Adica reformarea din temelii a SRI, eliberarea justitiei si celorlalte domenii de influenta securistilor si am putea, in sfarsit, sa incepem sa construim ceva in tara asta. Fara presedentie insa, nu se poate.

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la PSD nu are cum sa dea urmatorul presedinte al Romaniei

  1. Ionut zice:

    Bai bufonule, poti sa lasi un argument sustinut de date concrete (o organizatie, niste nume, etc) pentru tot ce spui tu acolo sau crezi ca ar trebui ca cineva sa-ti inghita teoriile conspirationiste ca pe gogosi doar ca a scris-o unul pe net? Nu-mi spune tu mie ca PSD e organizatia perfecta si salvarea acestei tari, dar o forta de care romanii nu stiu, nu au auzit si care-i manipuleaza doreste alta persoana la presedintia tarii. De ce? Ca ce?
    PSD ul votat de toti oamenii care se bazeaza pe ajutoare externe (pensionari, oameni care traiesc din ajutor social) care isi dau votul pentru 50+ lei la venitul lunar (adica manipuland oamenii naivi ai acestei tari) arata cu degetul o forta intunecata pe care nu suntem in stare sa o intelegem, sa o banuim, dar e acolo si vrea raul PSD ul pentru ca asa simt ei ca trebuie.
    Fa-te scriitor de literatura SF, ti s-ar potrivi mai bine.

    • Dovezi exista pentru oamenii informati. Gusterii ca tine doar halesc ce le da propaganda. PSD nu e organizatia perfecta, e doar organizatia care le mai tine piept securistilor si intereselor externe care capuseaza Romania. PSD e votat de oamenii care isi dau votul pentru 50 de lei, iar USR si PNL pentru aia care se vand mai scump, si care nu isi vand doar votul ci si tara. E simplu.

  2. Cetitor rar, da' deloc inteligent zice:

    Ai auzit chestia aia inteligenta : A venit factura la gaze ! 10 august iti spune ceva ? Acces oras blocat cu parola, mitinguri cu asistati sociali, cand in Romania, liderii europeni erau invitati la Sibiu, o metastaza mafiota pesedista, aroganta, legi mutilate pentru a scapa prea iubitul lider, etc…
    Astia sunteti si nu va veti schimba niciodata ! 4 ore de stat la coada, 200 de km pana la cabina de vot, a contat votul meu ! Nu mai cauta scuze la bolsevicii pe care ii aperi, ca nu merita ! Ne-am trezit ! Tine minte inca un lucru : au fost alegeri europene, nu pentru Parlament ! Este bine sa va faceti un selfie cu locurile din Guvern, ca nu se stie cand il mai prindeti ca majoritate.

  3. Trecere si nimicurile lumii zice:

    Am rasfoit ceva din blogul tau si sunt socat de nivelul la care ai ajuns. Noi ne-am mai conversat pe aici, cat de cat amical, dar nu vad nicio schimbare la tine. Valcov este un erou, Dragnea este in puscarie, datorita ”Statului paralel”, Doamne…mai poti ?
    Daca intr-un proces, toti martorii isi recunosc vina, dau detalii despre felul in care Dragnea facea pe zmeul prin Teleorman, vin unii si declara ca este un patriot nevinovat. Apare si nemernicul ala pe la Haznaua trei si spune : Dragnea este detinut politic. Stie cheliosul ala (Cap de P) ce inseamna detinut politic ? Detinutii politici sunt inchisi pentru ca se opun unui sistem politic, nu ? Dragnea a condus Romania…condus si pus pe butuci. Valcov…primar excelent, domn, geniu, savant…dar avea ceva tablouri prin cimitir, ceva spagi negociate, santaj, divulgare secrete de stat,…cine stie ce se mai descopera. Nu stiu de ce ii aperi sau ce naiba te motiveaza sa ii divinizezi !
    Tine minte ce iti spun : Dupa ce nemernicii astia vor iesi din puscarie, se vor duce direct la haznaua 3 si isi vor plange de mila. Sunt nevinovati si au facut puscarie pe nedrept ! Stim povestea !
    Ps : urmatoarele alegeri sunt pierdute de mafia pesede ! Vorbest de alegerile din noiembrie si cele parlamentare, ce vor veni…

    • Sa faci pe zmeul nu e illegal. E clar ca PSD va pierde si urmatoarele alegeri, nimic surprinzator dupa rezultatul de la europarlamentare. Mafia PSD va pierde, traiasca mafia USR-PNL. Sa vezi atunci tunuri. Nu caltabosi psd-isti, nu rochii date cadou nevestei lui Grebla, nu angajari fictive si alte gainarii pentru care fac ani grei de puscarie psd-istii. Sa vezi acum cu USR-PNL flote disparute, mii de hectare de paduri defrisate de prietenii lor de la Schweighoffer, mii de km patrati de pamant romanesc vandut, miliarde de euro disparute in sali de sport pentru octogenari si miliarde de euro imprumutate de la sefii lor de la FMI. Abia astept.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.