Despre proteste, pe intelesul tuturor

Mai intai sa incercam sa intelegem motivatia protestelor. Sloganul lor era „Fara penali in functii publice”, de fapt, au si o petitie intitulata la fel. Termenul „penal” se refera la cineva care a fost condamnat pentru savarsirea unei fapte penale, dar pentru protestatari, „penal” inseamna cineva care doar a fost acuzat de savarsirea unei astfel de fapte. Deci, intreaga lor premisa e gresita, dar asta e intentionat. O persoana trebuie sa fie considerata nevinovata, pana cand o instanta de judecata emite o hatarare definitiva si irevocabila care spune contrariul. Asta inseamna democratie si libertate, dar protestatarii nu au nimic in comun cu asta. Ei sunt cei mai aprigi comunisti si stalinisti.

Cam asa si-a desfasurat activitatea DNA in toti acesti ani. Un procuror arata o persoana cu degetul si spunea „Esti acuzat ca ai luat mita, trebuie sa iti dai demisia”. Nimanui nu-i pasa de drepturile unui om la o judecata corecta sau sa astepta o sentinta definitiva si irevocabila. Daca un procuror a zis ca ai facut ceva, trebuie sa demisionezi.

In al 2-lea rand, trebuie sa intelegem cine sunt fortele beligerante si motivatia acestora. Pe de o parte avem PSD si ALDE care incearca sa guverneze iar pe cealalta avem presedintele, ONG-urile finantate de Soros, o parte din serviciile romanesti, cu mod de operare mostenit de la fosta Securitate si nu in ultimul rand, avem ambasadele vestice, care nu scapa nici o ocazie sa atace coalitia.

Sa ne aducem aminte de guvernul Ponta, care a fost dat jos de aceiasi oameni si prin exact aceleasi mijloace: proteste si politie politica. Cum are Dragnea dosare acum, asa avea si Ponta si chiar mai multi membri ai familiei sale. Acum, nu mai are dosare, pentru ca misiunea a fost indeplinita. Guvernul ala a fost inlocuit de tehnocratii lui Ciolos, care au distrus tot ce se contruise pana atunci. Exact cum a facut basescu dupa ce l-a avut pe Boc premier si a dat tara inapoi cu cel putin 10 ani, prin scaderile de salarii si furturile care s-au savarsit atunci. Bineinteles, ca dupa ce tehnocratii au facut praf tot, PSD a fost din nou votat de oameni, cum o sa se intample si acum, de fapt. Cei care conduc protestele azi, sunt tot aia de atunci, tot PNL, tot Ciolos, tot clica lor de forte externe si securisti.

Ce trebuie inteles, e ca acesti oameni fac jocul puterilor externe, ofera servicii si resurse, iar in schimb primesc protectie si putere. E foarte simplu.

Asta cred eu despre proteste. Este o incercare, din nou, sa se forteze demisia unui guvern care are rezultate bune si care a pus Romania in varful tarilor cu crestere economica din Europa. Daca Romania creste, asta nu e bine pentru afacerile puterilor vestice. Asa ca incerca sa ne opreasca. https://www.capital.ro/romania-cea-mai-mare-crestere-economica-din-europa.html

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre proteste, pe intelesul tuturor

  1. mueusr zice:

    perfect punctat, bravo.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.