Amatorilor, nu mai demisionati!

tiberiu-nitu-silviu-mateiTocmai a aparut stirea ca procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a demisionat, in urma acuzatiilor de folosire a coloanei oficiale de escorta, oferita de fostul ministru de interne, Gabriel Oprea.

Am obosit, sa fiu sincer, sa vad atata amatorism si lasitate in politica din Romania, in ultimii 10-11 ani. Domnul Nitu afirma ca demisia sa vine din motivul ca doreste sa nu pateze imaginea Parchetului General. Pai dumneata patezi imaginea Parchetului, domnule Nitu? Asa vezi dumneata lucrurile? Nu aia care arunca cu acuzatii din astea de 2 bani afecteaza imaginea Parchetului si nu ei ar trebui sa-si dea demisia? Kovesi, DNA-ul, Ciolos, etc? Daca dumneata ai fi zis ceva rau de Codruta sau Stanciu, cui crezi ca i s-ar fi cerut demisia sub acuzatia ca afecteaza imaginea Justitiei? Amatori.

Dupa dosarul „Caltabosul”, dupa dosarul „Trofeul Calitatii”, dupa „Telepatia”, urmeaza dosarul „Coloana Oficiala”? Si apoi? O sa apara si dosarul „Trecerea strazii prin loc nepermis”? Cum sa iti dai demisia dintr-o astfel de functie care presupune seriozitate si profesionalism maxim, pentru o acuzatie atat de neprofesionista si care evident e o bataie de joc? Nu va ajunge cata bataie ati luat in ultimii 10 ani de la astia? Chiar nu ati invatat nimic? Tocmai din cauza acestui amatorism de care dati dovada v-a batut basescu pe unde v-a prins si, acum sistemul lui joaca ping-pong cu voi, iar voi perseverati in a face aceleasi greseli. Cred ca rad aia de voi de le sar bojocii. Amatori.

Dupa ce tehnocratul Ciolos s-a apucat sa schimbe secretarii de stat si persoanele din posturi cheie venite in timpul Guvernului Ponta, raman acum cateva posturi vitale care trebuiesc ocupate de oamenii lor. Se pare ca unul dintre cele mai importante este tocmai acesta, al Procurorului General al Romaniei. Am mai spus ca modul de operare al acestui tandem, Iohannis-Ciolos, este acelasi cu al lui basescu-Boc, nu difera deloc, doar discursul oficial e mai moderat. Lucrurile trebuie puse la punct pana la alegeri, nu trebuie sa existe nici o scapare. Cred ca doar presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu le mai sta acum ca un ghimpe in coasta, pentru ca a ramas vocea cea mai puternica ce le mai incurca socotelile cat de cat. Aveti grija pe unde treceti strada domnule Tariceanu.

Va repet domnilor, ati pierdut majoritati parlamentare datorita amatorismului, ati permis sa ni se fure resursele si sa ni se distruga industria, ati permis ignorarea votului celor 7,4 milioane de oameni in 2012, ne-ati lasat pe mana sistemului securist din nou, dupa ce speram ca vom scapa de el dupa plecarea lui basescu, permiteti ambasadelor straine sa convoace reprezentanti de varf ai justitiei si politicii romanesti la usile lor, intocmai cum vechii domnitori care isi cumparau tronurile cu aur si cu tineri pe care ii trimiteau zalog sau pentru a deveni ieniceri sau spahii, erau si ei convocati la Inalta Poarta. Credeam ca epoca moderna va schimba oarecum mentalitatea de sluga a romanilor, din moment ce pericolul mazilirii sau decapitarii nu mai este prezent in acest mileniu, in aceasta zona a lumii cel putin. Dar nu, tot slugi au ramas, doar ca la alt stapan. Din pacate, azi nu mai avem un Brancoveanu sau un Mihai.

Toate astea din cauza amatorismului si fricii care va zace in oase, de parca v-ar crucifica astia daca va puneti de-a curmezisul dorintei lor. Nu o sa va crucifice, nu o sa va traga pe roata, nu mai fiti atat de lasi. Bine, pana la urma, nu-i poti spune unei oi sa nu-i fie frica de lup, chiar daca lupul nu are dinti. Oaia stie una si buna, sa fuga. Daca vreti sa scapati de frica de lupi, trebuie voi insiva sa fiti lupi.

Amatori…

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Amatorilor, nu mai demisionati!

  1. Sandu zice:

    Cât de bine este prezentată starea de fapt !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.