10 ani cu un psihopat la Cotroceni

hanibal-basescuEste incredibil cum nici un doctor de meserie nu i-a pus inca acest diagnostic actualului (pentru inca 10-11 zile) prim cetatean al Romaniei.

Mai auzeam pe ici pe colo, in diverse contexte, facandu-se referire la sociopati, psihopati, si problemele pe care le creeaza acestia celor din jurul lor, datorita lipsei de empatie ce caracterizeaza aceste afectiuni psihice. Lipsa de empatie m-a dus imediat cu gandul la cetateanul numarul 1 al acestei tari, si astfel am decis sa ma documentez putin. Iata ce am aflat despre cum arata un psihopat :

Link cu textul original aici: http://www.mcafee.cc/Bin/sb.html

  • Volubilitate și sarm superficial („Pasarica, mergem la tine in birou?”)
  • Manipulativ și viclean
    El nu recunoaste drepturile celorlalți și vede comportamentul sau egoist ca admisibil. Acesta pare a fi fermecător, dar este de fapt ostil și dominator, văzându-si victima doar ca pe un instrument pentru a fi utilizat. Psihopatul isi poate domina și umili victimele.
  • Sentimentul grandios de auto-apreciere
    Considera anumite lucruri ca „dreptul lui”.
  • Minciuna patologică
    Nu are nici o problemă in a minti cu calmitate si usurinta, și este aproape imposibil pentru el să fie sincer intr-un mod consistent. Poate crea, si chiar fi prins, intr-o credinta complexa in propriile lui puteri și abilități. Extrem de convingător și chiar capabil de a trece teste cu detectorul de minciuni.
  • Lipsa de remușcare, rușine sau vinovăție
    O furie așezata adânc, care este reprimată, se afla la baza fiintei lui. Nu ii priveste pe cei din jurul lui ca oameni, ci doar ca ținte și oportunități. În loc de prieteni, are victime și complici care ajung si ei victime, la randul lor. Intotdeauna scopul scuză mijloacele, și nu lasa nimic sa-i stea in cale.
  • Emoții superficiale
    Când arată ceea ce pare a fi caldura, bucurie, dragoste și compasiune este mai mult simulat decat simtit, aceasta „emotie” servind unui motiv precis (vezi momentul „Draga Stolo”). Revoltat de chestiuni nesemnificative, dar rămâne nemișcat și rece la ceea ce ar supara o persoană normală. Din moment ce nu este sincer, la fel sunt si promisiunile lui.
  • Incapacitatea de dragoste
  • Nevoia de Stimulare
    Condiții de viață la limita. Izbucnirile verbale și pedepsele fizice sunt normale („Jur ca nu am lovit copilul, nici cu pumnul in piept, nici cu palma in plex” .. sau ceva de genu’). Promiscuitatea și jocurile de noroc sunt obisnuinta.
  • Nesimțire / lipsa de empatie
    Nu poate empatiza cu durerea victimelor lui, având doar dispreț pentru sentimentele altora de suferință (catre victimele inundatiilor cu pensie de 100 de lei: „Trebuia sa va faceti asigurare la locuinta, nu sa asteptati ajutor de la stat”), și profita cu usurinta de ele.
  • Probleme de comportament timpurii / Natura impulsiva
    Furia și abuzul, ce alterneaza cu manifestari mici de dragoste si aprobare, produce un ciclu de dependență intre agresor și abuzat, si deasemenea creeaza lipsa de speranta in victima. Crede că este atotputernic, atotștiutor, ca are dreptul la orice, nici are simtul limitei personale, si nici o preocupare legata de impactul lui asupra altora.
  • Probleme timpurii de comportament / delicvența juvenila
    De obicei, are o istorie de dificultăți comportamentale și academice, dar „se descurca” inselandu-i pe alții (doar e „Domn’ Profesor” nu?). Probleme în legarea și menținerea prieteniilor; comportamente aberante, cum ar fi cruzime catre oameni sau animale, furtul,
  • Iresponsabilitate / Nu te poti baza pe el
    Nu ii pasa ca distruge viețile și visele altora. Nu realizeaza sau este indiferent față de devastarea care le provoacă. Nu accepta vina el însuși, dar dă vina pe alții, chiar și pentru fapte comise de el in mod evident.
  • Comportamentul sexual promiscuu / Infidelitate (vezi relatia interesanta, si pomenita de „gurile rele” cu Clopotzel)
    Posibile: promiscuitatea, abuzul sexual asupra copiilor, viol și activitate sexuală din tot felul.
  • Lipsa unui plan de viață realist / Stil de viață parazitar (lucrez numai la stat, si imi dau case !)
    Tinde să se mute dintr-un loc intr-altul destul de des, nu are o etica a muncii, dar ii exploateaza alții eficient.
  • Versatilitate de criminal sau afacerist (sa aleaga romanu’ care dintre variante)
    Isi schimba imaginea dupa cum e nevoie, pentru a evita urmărirea penală.

Aceste insusiri va par cunoscute? Da, si mie. Parca i se potrivesc ca o manusa primului cetatean al Romaniei, nu vi se pare?

Si iata cum Romania s-a aflat pentru 10 ani de zile in mainile unui psihopat, si noi am permis acest lucru. Si nu, sa nu imi spuneti ca Europa s-a opus, etc., noi am permis acest lucru.

Oricum, e prea tarziu acum sa mai facem ceva in privinta asta. Am vrut totusi sa fie acest articol prima mea postare, pentru a marca, daca nu sfarsitul unui sistem, macar retragerea de la timona a unui psihopat.

In continuare vom vedea, si vom scrie. Ne citim din nou in curand !

Acest articol a fost publicat în Politica și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 10 ani cu un psihopat la Cotroceni

  1. Vicus zice:

    De acord, Basescu (asa cum am sustinut in urma cu 10 ani) e un bou sinistru, un mitocan. Acu am scapat de el. Scuza lui Ponta de 2 ani incoace ca ar face minunatii in tara, poate chiar 100 kilometri de autostrada, dar nu il lasa Basescu (as zice ca pentru un avocat, nu prea e prieten cu Constitutia) nu mai e valida. Acu chiar are un presedinte cu care se poate discuta. Astept sa nu mai coste 8 miliarde Comarnic-Brasov si chiar sa se faca.

  2. Sgardea Florin zice:

    Eu cred ca aberati tovarasi !!! Psihopatii sunt detectati de doctori nu de psihopati !!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.